De Canadees-Russische Michelle Gurevich wou oorspronkelijk films maken. Na een decennium in die wereld te vertoeven, besloot ze haar talenten echter te verleggen naar muziek en begon ze in haar slaapkamer liedjes te schrijven. Iets wat ze tot op vandaag nog steeds doet. Het verklaart hoe haar muziek zowel grandioos als bijzonder intiem klinkt, hoe het dramatische en het oprechte elkaar blindelings lijken te vinden.

Haar sound is enorm beïnvloed door de platenkast van haar ouders, vol Sovjet- en Europese platen uit de jaren zeventig. Michelle vertaalt dat naar rokerige ballades vol scherpe, fatalistische teksten, met een melodramatische flair die heel natuurlijk aanvoelt voor fans van Charles Aznavour, Zeki Müren en Nikolai Slichenko.

Met regelmatig uitverkochte shows in steden over de hele wereld mag het dan ook geen verrassing zijn dat Gurevich zowel in Oost-Europa als in de Berlijnse queer scene een enorme schare fans heeft verzameld. Maar haar tragikomische, melodische en sentimentele sound in de schaduw van de glamour is iets wat het regionale overstijgt.

Partners
KU leuven
VDK
Bolt
Knack
Studio Brussel
Flanders State of the Art
Stad Gent
Democrazy
Ha Concerts
Viernulvier
Alles Kan
Cristal
Beepl
Sabam
European Union
Musicaire
Music Moves