Gratis

Het Belgisch-Britse Slow Crush geldt als één een van de meest toonaangevende bands binnen de hedendaagse shoegaze revival. En toch is hun sound gelaagder dan dat. Ze combineren invloeden uit grunge, noisepop en postrock om een intense wall of sound op te bouwen, gevoed door de dromerige stem van Isa Holliday. Het resultaat is een uniek geluid dat hen meteen een stevige reputatie in binnen- en buitenland opleverde. 

In 2017 werd Slow Crush al na twee liveshows geboekt op het toonaangevende Roadburnfestival, waarna de bal aan het rollen ging. Een EP (Ease, 2017) en een succesvolle debuutplaat (Aurora, 2018) later ziet Slow Crush de kilometers op hun palmares aantikken. Ze scoren reviews en features in invloedrijke internationale publicaties als Kerrang! (“One of the hottest live bands on earth right now”) en Stereogum (“One of the best shoegaze albums I’ve heard in a good long time. It’s fucking phenomenal”) en veroveren een plek op begerenswaardige podia over heel de wereld.

Opvolger Hush was ook weer een voltreffer. Indiestyle hoorde een album met "een uitgekiende eigen sound dat niet meteen zijn geheimen prijsgeeft". Het album ging gepaard gaat met meer dan tachtig (!) internationale shows. 

Partners
KU leuven
VDK
Bolt
lotto
Cristal
Beepl
Knack
Studio Brussel
Democrazy
PLEK
Ha Concerts
Viernulvier
Flanders State of the Art
Stad Gent
Alles Kan
Musicaire
Sabam For Culture
MPH
Caruur