Gratis

Glints is een Belgische rapper en zanger. Hij is lid van het collectief 'Abattoir Anvers', dat opereert vanuit een ter ziele gegane halal slachterij in Antwerpen. Alles, van productie, tot artwork, tot het opnemen van video's, gebeurt in huis, door leden van het collectief.

Glints heeft een duidelijk Brits accent, omdat die taal er altijd was toen hij opgroeide, dankzij zijn Britse tante en neven. Hij maakte veel uitstapjes naar Londen om zijn surrogaatfamilie te bezoeken, wat resulteerde in zijn kenmerkende Britse spraak.

Glints groeide op als koorknaap in de opera. Geen alledaagse rapper dus. Die achtergrond bepaalt zijn unieke stijl: grandioze koren en opera-elementen versmelten met beats en felle raps. In 2020 bracht Glints debuutalbum Choirboy uit, dat hij meteen in een uitverkochte AB mocht voorstellen. Het album werd geproducet door beat-brother-in-arms Yong Yello, ook lid van het collectief Abattoir Anvers. Gevolg: succesvolle singles als 'Bugatti', 'Gold Veins' en 'Lemonade Money'.

Na hit-single 'Roma' keert Glints terug met 'All In', de tweede single van een nieuw album dat net voor de zomer zal uitkomen: ‘THE DARK!’

Partners
KU leuven
VDK
Bolt
lotto
Cristal
Beepl
Knack
Studio Brussel
Democrazy
PLEK
Ha Concerts
Viernulvier
Flanders State of the Art
Stad Gent
Alles Kan
Musicaire
Sabam For Culture
MPH
Caruur