21:30 / do 26.08 / KIOSK Kouter

Tickets info / Demokaart & UiTPAS

Trouble comes in threes. So does Brutus.

Powertrio met Stefanie Mannaerts (zang en drum), Stijn Vanhoegaerden (gitaar) en Peter Mulders (bas) brachten in 2017 hun debuutalbum Burst uit. Sindsdien blazen ze iedereen omver met een eigen vorm van adembenemende, epische postmetal. 

De tourbus werd hun tweede thuis en dat hoor je op het tweede album Nest (2019). Een ode aan hun thuisfront, want dat tourleven zet een bom onder alle relaties, familie- en vriendschapsbanden. Iets waar de band totaal niet op voorbereid was, maar wel mee moest leren omgaan. 

Met Nest verkochten ze zalen uit over heel Europe en Amerika en speelden festivals van Hellfest in Frankrijk tot in Mexico City. Van de eerste repetities in 2013 tot de laatste tour in 2019, via de mooie woorden van Lars Ulricht (Metallica) en Ben Koller (Converge) tot op het persoonlijke Deftones festival in San Diego. Voor Brutus ging het allemaal al enorm hard.  Voor het verdoemde jaar 2020 stonden er nog meer mooie dingen op de planning, maar die werden vervangen door de release van dubbelalbum ‘Live in Ghent’, een opname van hun soldout show in Gent in mei 2019. Tegelijk dook de band ook diep in zichzelf als voorbereiding op hun derde album, dat er in 2022 aan komt.

foto © Anton Coene

Partners
Flanders State of the Art
Sabam For Culture
KU leuven
Hogeschool Gent
VDK
Studio Brussel
Focus Knack
Stad Gent
Cultuur Gent
Beeple
Coca Cola
Cristal
Democrazy
Handelsbeurs
Voo?uit
Opera Ballet van Vlaanderen
Greentrack