Kate Moss liet zich ooit ontvallen dat "John Cooper Clarke woorden gebruikt zoals Chuck Barry dat doet met gitaarriffs". We hoorden zijn gedicht "I Wanna Be Yours" op Arctic Monkey's album AM. Zijn optredens kregen bijklank van supersterren als Joy Division, New Order en Duran Duran. Hij gaf gastoptredens tijdens concerten van Sex Pistols, Buzzcocks en The Clash. 

Om maar te zeggen: de Britse punkdichter John Cooper Clarke is een levende legende. Hij maakte naam in de jaren '70 met zijn unieke poëzie en charismatische voordrachten. In zijn geboorteplaats Salford en Manchester werd hij al snel één van de meest productieve figuren in de punk. Zijn werk werd gretig opgepikt en op muziek gezet door de legendarische producer Martin Hannett en een verzameling Mancuniaanse iconen als Buzzcocks' Peter Shelley en The Durutti Columns Vini Reilly. Belangrijke nummers als 'Beasley St.' en 'Evidently Chickentown' uit zijn witalbum Snap, Crackle & Bop zorgden ervoor dat John één van de belangrijkste artiesten van het punktijdperk werd.

In 2024 viert Clarke zijn 75ste verjaardag met een tournee, mét een halte in Gent! Een unieke kans om een van 's werelds belangrijkste en meest onderhoudende spoken word artiesten op zijn gedurfde en briljante best te zien.

Partners
KU leuven
VDK
Cristal
Bolt
Beepl
Knack
Studio Brussel
Democrazy
Ha Concerts
Viernulvier
Flanders State of the Art
Nationale Loterij
Stad Gent
Alles Kan
Sabam For Culture
PlayRight+
Robi
GTV
Caruur