Het gaat snel voor Ão, een jong en veelbelovend viertal dat een opwindende mix brengt van saudade, indie en subtiele elektronica, met de fenomenale stem van frontvrouw Brenda Corijn als kers op de taart. 

Eind 2022 trapte de band meteen een aantal deuren open met de bezwerende single ‘Mulher’. Het invloedrijke radiostation KEXP uit Seattle pikte het nummer op, de vele luisteraars deden de rest. 

Het debuutalbum dat volgde, 'Ao Mar', overtrof alle verwachtingen. We horen invloeden als FKA Twigs, Lhasa de Sela, Arooj Aftab, Çeu en James Blake, maar de band heeft toch vooral een éigen sound. Die dankt ze aan gelaagde en betoverende akoestische nummers. En de unieke inbreng van zangeres Corijn, die voor haar Engelse en Portugese teksten uit haar Mozambikaans-Portugese roots kan putten en ze verstrengelt met haar warme stem. Voeg daar de zuiderse gitaar van Chau, de ambient klanken van Decaestecker en de eclectische percussie van Peyffers aan toe en je krijgt vuurwerk.

Live is Ão ronduit indrukwekkend. Laat de kans niet passeren om ze aan het werk te zien tijdens de Gentse Feesten, u zal het zich niet beklagen.

Partners
KU leuven
VDK
Cristal
Beepl
Knack
Studio Brussel
Democrazy
Ha Concerts
Viernulvier
Flanders State of the Art
Stad Gent
Alles Kan
Sabam For Culture