In 2019 domineerde de Frans-Canadese Marie Davidson de dansvloer met haar instant hit 'Work It', onder handen genomen door de Soulwax broers. Solomun, Maceo Plex, Gerd Janson, Roman Flügel en zelfs Calvin Harris: geen enkele dj liet de kans passeren om het publiek te vloeren met één van de aanstekelijkste dancenummers van de afgelopen jaren. 

Maar Davidson is natuurlijk veel meer dan dat ene nummer. Ze is al meer dan 10 jaar actief als performer, dj, zangeres en songwriter. Ze bracht platen uit op labels als  Ninja Tune, Cititrax (Minimal Wave) en DFA Records. In 2016 brak ze internationaal door met haar derde album 'Adieux Au Dancefloor', waar ze technobreaks afwisselde met catchy synthpop-songs. Maar echt potten breken deed ze vooral met het recente album 'Working Class Woman' (Ninja Tune), haar meest dansvloer-georiënteerde album tot dan toe. 

Het zal niemand verbazen dat ze als dj al even krachtig uit de hoek komt. Dat zagen we recent nog tijdens de DEEWEE night in de club van Horst en op festivals als Dekmantel, MUTEK en Draaimolen

Partners
KU leuven
VDK
Cristal
Beepl
Knack
Studio Brussel
Democrazy
Ha Concerts
Viernulvier
Flanders State of the Art
Stad Gent
Alles Kan
Sabam For Culture