Voeding gaat over veel meer dan wat er op je bord ligt. Daarom staat Boomtowns jaarlijkse inspiratiedag rond duurzaamheid dit jaar volledig in het teken van eten en drinken. Tijdens twee inspirerende gesprekken – één over duurzaam voedsel en één over verantwoorde drankkeuzes – ontdekken we de impact van wat we consumeren op onze maatschappij, nu én in de toekomst. Later trekken we het festival op voor een rondleiding met partners en gastsprekers, gevolgd door een netwerkreceptie. Deze activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is verplicht.
Tussen de gesprekken en de rondleiding serveert chef Arno De Mol (restaurant Lokaal) een culinaire zero waste-maaltijd van lokale ingrediënten. Voor 15 euro krijg je niet alleen een heerlijke lunch, maar ook een verrassende foodiebag vol duurzame lekkernijen mee naar huis. (Een spotprijs, al zeggen we het zelf!)
Een dag vol smaak, ideeën en inspiratie.
Ons panel voor de talks bestaat uit de volgende inspirerende figuren:
- Janne Jooris, podcastmaker bij Klankverbond, is de moderator.
- Filip Nicasi van Horeca Partners is al meer dan 20 jaar onafhankelijke adviseur voor de horeca-, vrijetijds- en toerismesector. Ze doen regelmatig marktonderzoek, begeleiden professionelen, geven trainingen,… Filip heeft dus een goed zicht op tendensen en uitdagingen voor de sector.
- Lore Snauwaert & Stef Moens organiseren tijdens de Gentse Feesten in Gift Shop
- Jeroen Vereecke van Robi heeft een verleden (en nog een beetje heden) in de muziek als mede-oprichter van Boomtown en managementskantoor Rockoco. Tegenwoordig verkoopt hij met Robi het duurzaamste en allerlekkerste water ter wereld.
Timing van de insparatiedag:
13:00 Deuren
13:30 Start talk 1
14:30 Start talk 2
15:15 Dinner by Lokaal (€15, op voorhand te reserveren) + netwerkreceptie
16:15 Rondleiding op Boomtown
17:00 Start festivaldag