Porcelain ID is de nom de plume van de Rwandese Hubert Tuyishime. Als laureaat van Sound Track 2021 veroverde de Antwerpse artiest overal harten met hun poëtische en idiosyncratische performance. Met een indrukwekkende stem die zowel intens als breekbaar is en krachtige, diepgaande teksten laat Porcelain id het publiek telkens verbluft achter. 

Hun muziek combineert invloeden uit o.a. klassieke pop en lo-fi, maar legt vooral rauwe zenuwen bloot; kwetsbaar, oprecht en authentiek. De jonge artiest bracht al één EP (MANGO) en enkele singles uit, verzorgde al voorprogramma's voor onder andere Tsar B en Meskerem Mees, en tekende onlangs bij Unday Records. Als artist in residence bij TRIX werkt die momenteel aan een nieuw project.

"Zeer ontwikkeld geluid voor iemand zo jong als mezelf. Waarmee ik eigenlijk wil zeggen dat ik het zelf niet zou kunnen." (Meskerem mees, Voorrondes Soundtrack 2021-2022)

"Dit is zo veel meer dan een ruwe diamant. Dit is eerlijk, woedend, verliefd, hoopvol, hartverscheurend en breekbaar in alle kleuren." (Luminous Dash)

Partners
KU leuven
VDK
Bolt
Hogeschool Gent
Studio Brussel
Flanders State of the Art
Stad Gent
Humo
Democrazy
Handelsbeurs
Viernulvier
Opera Ballet van Vlaanderen
Cristal
Beepl
Sabam
Alles Kan