Gedreven door technologie, is dit jonge nieuwe talent voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om geluid te genereren. De harmonieuze samenhang tussen zijn akoestische en elektronische geluiden resulteert in een kleurrijk palet van emoties waar je ziel zich in kan vinden. Door de ritmische patronen beïnvloed door breakbeat te combineren met ruimtelijke sound design en diepe basgeluiden, zorgt hij voor een unieke sonische ervaring.

Met invloeden als Max Cooper, Floating Points en Massive Attack wordt het moeilijk om de intersectie tussen verschillende genres te onderscheiden waardoor hij ruimte kan maken voor iets nieuws. 

Als een van de Belgische Sound Track laureaten van 2021-2022, zit Niels Orens niet stil. Terwijl hij zijn onderzoek voortzet tussen de kruispunten van muziek, technologie en beeldende kunst, verlegt hij de grenzen van elektronische live performances.

Met zijn cello op podium creëert hij dense en gevoelige loops, die in combinatie met zijn zorgvuldig geconstrueerde beats zijn shows verheven naar een uniek niveau. Voeg daar nog meeslepende visuals aan toe en je bent helemaal klaar voor een intense trip naar het onbekende.

Niels Orens heeft zijn debuut EP in de lente van 2022 uitgebracht.

Partners
KU leuven
VDK
Bolt
Hogeschool Gent
Studio Brussel
Flanders State of the Art
Stad Gent
Humo
Democrazy
Handelsbeurs
Viernulvier
Opera Ballet van Vlaanderen
Cristal
Beepl
Sabam
Alles Kan