Boomtown: het eerste Belgische festival met een elektrische fietsenparking

Als eerste festival in België voorziet Boomtown dit jaar, in samenwerking met Bolt en de Gentse Fietsambassade, de allereerste elektrische fietsenparking. Je kan er jouw fiets opladen met lokale groene stroom, opgewekt door mobiele zonnepanelen via Bolt. “Want enkel zo fiets je écht duurzaam elektrisch”, zegt Pieterjan Verhaeghen, medeoprichter en CEO van Bolt.

Bolt is het eerste energieplatform in België waarbij je rechtstreeks je stroom koopt van lokale, groene opwekkers. Zo wil het platform het stroomnet in België écht duurzaam maken. Die filosofie trekt het bedrijf door in andere sectoren, zoals het vergroenen van festivals en evenementen in België, waarvoor het onder andere een mobiel zonnepanelenpark bouwde.

De fietsenparking kan gratis gebruikt worden vanaf de opening van de deuren tot 2 u ’s nachts. Reservatie is niet nodig. Er is plaats voor 20 elektrische fietsen. Boomtown voorziet bewaking. De fietsenparking bevindt zich aan de hoofdingang van Boomtown.

“Na leven zonder kinderen, auto en vliegen is overschakelen op groene stroom de meest efficiënte manier om je CO2-voetafdruk te verkleinen. De fiets nemen is goed voor de planeet, maar elektrisch fietsen is dat niet altijd”, stelt Pieterjan. “Dat is het enkel als je effectief groene stroom gebruikt om je fiets op te laden. Helaas is dat vaak nog niet het geval, als je weet dat van alle energie die in België verkocht wordt, slechts 9% groen is. Toch denkt 37% van de Belgen dat ze groene energie kopen, maar eigenlijk is het grijze stroom met een groene sticker. Daar willen we bij Bolt iets aan veranderen.”

Wil je weten waar je jouw fietsen nog kan stallen tijdens de Gentse Feesten? Je komt het allemaal te weten via de website van de Fietsambassade.

Partners
KU leuven
VDK
Cristal
Beepl
Knack
Studio Brussel
Democrazy
Ha Concerts
Viernulvier
Flanders State of the Art
Stad Gent
Alles Kan
Sabam For Culture