Boomtown x Alles Kan: Open Call 2024

Ben je een jonge organisator met bakken creativiteit die droomt van een eigen podium tijdens de Gentse Feesten?  

Alles Kan! Want dé leukste plek tijdens de Gentse feesten – het Alles Kan podium - is terug voor een tweede knallende editie op de Kouter en met nightlife in de Handelsbeurs.  

Democrazy gaat in samenwerking met de jeugddienst van Stad Gent weer op zoek naar organisatoren, makers, collectieven... die van Boomtown opnieuw een echte muzikale ontdekkingsplek willen maken. Rave, scenografie of een heuse punkdag? Be our guest!  

Je krijgt het volledige Alles Kan podium en bijbehorende publiekszone op de Kouter volledig ter beschikking om voor één dag je creativiteit de vrije loop te laten. Boomtown voorziet een budget, voortraject waarin de geselecteerden nauw samenwerken voor het uitwerken van een inhoudelijk en muzikaal programma, en tijdens het festival productionele en technische ondersteuning.

Boomtown is er dit jaar van 19 juli tot en met 25 juli 2024, inschrijven kan tot en met zondag 10 maart via deze link.

In deze Open Call leggen we de nadruk maximaal op jonge, Gentse organisatoren en makers tussen 18 en 30 jaar, met extra focus op een open blik en aandacht voor de creatieve onderstroom.     

De uitgekozen concepten krijgen eind maart bericht. In aanloop naar Boomtown werken team Democrazy en de jeugddienst samen met de geselecteerden aan het uitwerken van hun (muzikale) programma via o.a. masterclasses en ontmoetingsmomenten.  

Partners
KU leuven
VDK
Cristal
Beepl
Knack
Studio Brussel
Democrazy
Ha Concerts
Viernulvier
Flanders State of the Art
Stad Gent
Alles Kan
Sabam For Culture