Boomtown 2024: 21 nieuwe namen

Boomtown 2024: 21 nieuwe namen

Tijdens de Gentse Feesten palmt Boomtown zeven dagen lang drie podia in, op de Kouter en in Ha Concerts. Van vrijdag 19 juli tot en met donderdag 25 juli zakken de spannendste acts uit binnen- en buitenland af naar Gent.

Met de toevoeging van maar liefst 21 nieuwe namen zijn alle namen voor de Kiosk, het gratis podium op de Kouter, bekend. Voor de concertzaal van Ha Concerts staan er nog een paar verrassingen in de steigers. Meer nieuws daarover binnenkort.

Kouter: 7 dagen, 3 podia

Op de Kouter wordt iedere dag een ander genre uitgelicht. Op de openingsdag wordt het gaspedaal meteen ingedrukt. Headliner BeraadGeslagen krijgt gezelschap van Klakmatrak, het losgeslagen zijproject van Brennt (STAKE), de onvoorspelbare pop en elektronica van Piffy en de intense postpunk slash hiphop van Youniss. Stuk voor stuk bands die de energie van het publiek willen voélen. Dus wordt het podium deze dag uitzonderlijk in het midden van het plein gezet, kwestie van de totaalervaring compleet te maken.

Dj’s Antal, Marcellus Pittman, Barbara Boeing en Forbidden Fruit zorgen zaterdag 20 juli voor uw dansbenen met euforische house, disco en funk. Zondag staat in het teken van Out The Frame, het avontuurlijke hiphopfestival in samenwerking met VIERNULVIER en All Eyes On Hip Hop dat garant staat voor avontuurlijke acts uit de verste uithoeken van hip hop. Dit jaar mag je op ontdekkingsreis met Cakes Da Killa, Kabeaushé, Blck Mamba en Twende Pamoja.

Op 22 juli worden de zware gitaren bovengehaald met explosieve bands uit de Lage Landen. Millionaire, Hang Youth, Dreun XL en Ronker mogen een reeks mokerslagen komen uitdelen. Dinsdag wordt het podium vrijgemaakt voor bands die het avontuur opzoeken met pop en elektronica in aanslag. Dijf Sanders demonstreert al enkele jaren wat je met zin voor experiment, lef en bakken talent allemaal kan doen. Ook Ão en Porcelain ID zijn aan een steile opmars bezig dankzij hun eigenzinnige sound. Naft komt met twee drummers en vier blazers het publiek opzwepen met een mengeling van brass en dance. 

Op de voorlaatste dag is het de beurt aan Circa Waves uit Liverpool, door de Engelse pers vaak in één adem genoemd met The Vaccines, The Libertines en The Strokes. Samen met de Belgen van Oproer, ILA en Lézard mogen we zowel catchy eighties pop en als rauwe indie verwachten.

De laatste dans wordt ingezet met technotalent uit eigen land, Ampe & Keyser en Helena Lauwaert. Ze rollen de rode loper uit voor Marie Davidson (DEEWEE), verantwoordelijk voor de meest aanstekelijke dansnummers van de jongste jaren, én voor de ‘Dark Queen of Electro’, Helena Hauff, die het festival in stijl zal afsluiten met elektronisch vuurwerk.

Met dank aan:

Boomtown komt tot stand met de steun van Democrazy, Ha Concerts, VIERNULVIER, All Eyes On Hip Hop, Studio Brussel, Knack, KU Leuven, vdk bank, Sabam For Culture, PlayRight, Nationale Loterij, Beeple, Cristal, Stad Gent, Alles Kan en de Vlaamse Gemeenschap.

Partners
KU leuven
VDK
Cristal
Bolt
Beepl
Knack
Studio Brussel
Democrazy
Ha Concerts
Viernulvier
Flanders State of the Art
Nationale Loterij
Stad Gent
Alles Kan
Sabam For Culture
PlayRight+
Robi
GTV