Inspiratiedag “Organiseren met Impact”

Samen met het Pulse Transitienetwerk, Globelink en De Ambrassade organiseert Boomtown op 24 juli een inspiratiedag rond Volhoudbaarheid. De basisprincipes van Volhoudbaarheid zijn ecologisch evenwicht, sociale rechtvaardigheid, mentaal welzijn & de kracht van verbeelding.

Hoe organiseer je evenementen met minimale CO2-afdruk, waar iedereen zich welkom voelt en die ook rekening houden met alle noden van je eigen medewerkers? En hoe betrek je je publiek hierin? Wat zijn quick wins en mogelijke valkuilen? En wat zijn de echte uitdagingen?

Deze inspiratiedag is bedoeld voor iedereen die organiseert: van groot festival tot buurtfeest, van eventbureau tot jong collectief, van beleidsmaker tot (kritische) bezoeker.

In het eerste luik geven we het podium aan een aantal straffe en inspirerende organisaties om hun case toe te lichten:

Stormkop is een uit de band gesprongen Vrijstaat in de Antwerpse droogdokken die jongeren (met al dan niet bijhorende) volwassenen letterlijk wil onderdompelen in hun wereld van kunst, wetenschap, duurzaamheid en vooral ook avontuur.

Paradise City gaat sinds kort door het leven als ‘s werelds duurzaamste festival en heeft net (alweer) een zeer fijne editie achter de rug. Sustainability manager Esther Koshari komt recht van hun dansvloer verslag uitbrengen.

Nieuwsgierig hoe doven, slechthorenden én horenden samen losgaan op livemuziek? Op het Sencity Festival in Utrecht (NL) beleef je muziek met ál je zintuigen; een dansje op een trillende en lichtgevende dansvloer, deaf performers, immersive live muziek,… (Dove) muziekprogrammator Sam Piek neemt je mee op hun zintuigprikkelende reis.

Oxfam zorgt al jaren voor impact; vanuit eigen land maar ook in eigen land; met de kersverse Change! Oxfam Youth Training willen ze jongeren handvaten bieden om mondiale thema’s als (gender)rechtvaardigheid, klimaat en economische ongelijkheid aan te pakken.

The Well-Being Klub gelooft dat iedereen de muziek- en nightlifesector perfect op een gebalanceerde manier kan beleven. Met hun toolkit zorgen ze voor een positieve impact op je fysieke en mentale well-being. Zo organiseren ze verschillende yoga sessies op Boomtown! Haal hier je tickets.

In het tweede luik volgt er een praktijksafari op ons terrein waar we laten zien hoe Boomtown met haar partners zelf de uitdagingen aanpakt.

Naar aanleiding van Gent, Europese Jongerenhoofdstad is de focus bij alle voorbeelden dit jaar “Jongeren & Volhoudbaarheid”. Wat is onze filosofie en hoe proberen we die in praktijk om te zetten? Toegankelijkheid voor iedereen, verantwoord transport, een weloverwogen menukaart, energieverbruik binnen de perken, een veilige en welkome festivalsetting, een representatief programma en team,… Met bijdrages van o.a. Safe & SoundDreun XLRobiRefu InterimDe Stroom BrouwerijDOK Brewing CompanyKULeuven GentBolt EnergieDe Nationale LoterijInterStad Gent,... 

Praktisch:

 Inschrijven is gratis en kan via deze link!

13u30: welkom/ ontvangst
14u00: inleiding + start luik 1 in Handelsbeurs

16u00: korte pauze met drankje
16u15: rondleiding / safari Boomtown

16u45: drankje
17u00: Boomtown opent haar deuren

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door Nationale Loterij en energieplatform Bolt.

Partners
KU leuven
VDK
Cristal
Bolt
Beepl
Knack
Studio Brussel
Democrazy
Ha Concerts
Viernulvier
Flanders State of the Art
Nationale Loterij
Stad Gent
Alles Kan
Sabam For Culture
PlayRight+
Robi
GTV
Caruur