Covid Safe Ticket

Algemeen

 De veiligheid en gezondheid van publiek, crew, artiesten... zijn onze absolute prioriteit. Boomtown respecteert alle verplichtingen, aanbevelingen en richtlijnen die opgelegd worden door de overheden. Deze maatregelen kunnen in de aanloop naar of tijdens het festival op elk moment wijzigen.

Op 18 juli heeft de overheid het Covid Safe Ticket ingevoerd om festivals en evenementen veilig te organiseren. Dit ticket geeft iedereen toegang die volledig gevaccineerd is (minstens 2 weken voor het evenement), recent negatief testte (maximum 48 uur voor aanvang) of in de laatste zes maanden besmet raakte met het Coronavirus. 

Daarnaast neem je een fysiek identiteitsbewijs met biometrische gegevens: identiteitskaart, rijbewijs (bankkaartmodel) of paspoort. Niet geldig: kopies of foto's van een identiteitskaart, rijbewijs of paspoort; bankkaarten; papieren rijbewijs; itsme-app,... (niet limitatief omschreven)

Als bezoeker ben je verantwoordelijk om voor dit ticket te zorgen en in regel te zijn met de geldende maatregelen. We vragen dan ook aan iedereen om tijdig zijn/haar vaccinatie of test in te plannen. Aan de ingang van Boomtown wordt er onder geen beding toegang verleend aan wie dit niet in orde heeft gebracht.

Het Covid Safe Ticket is verplicht voor alle professionele evenementen, zowel massa-events als activiteiten met een lagere capaciteit. Ook Boomtown valt hieronder: onze maximumcapaciteit is 2500 personen (dit is ongeveer de helft van de capaciteit vóór Corona). Neem daarnaast zéker ook een fysiek identiteitsbewijs mee!

Het plein van de Kouter is gratis toegankelijk. Boomtown werkt zoals in het verleden zonder reservaties en met het 'first come first served'-principe. Zolang de Kouter niet volzet is, ben je op vertoon van je Covid Safe Ticket bijzonder welkom op ons festival. Kom dus op tijd naar Boomtown! Want vol = vol.

Het gebruik van het Covid Safe Ticket impliceert dat ter plekke de afstands- en mondmaskerregels wegvallen.

Meer informatie en bijzondere voorwaarden

  • Personen die volledig gevaccineerd werden, minstens 2 weken voor Boomtown, en dit door middel van een officieel erkend (digitaal) certificaat afgeleverd door een daartoe bevoegde overheid binnen de Europese Unie kunnen aantonen, krijgen toegang mits er nog voldoende plaats is op het terrein. Personen die gevaccineerd werden met het vaccin van Johnson & Johnson moeten minstens 4 weken voor de toegang ingeënt zijn.

  • Personen die gedeeltelijk werden gevaccineerd en een negatieve PCR test hebben afgelegd maximum 48 uur voor toegang tot Boomtown en dit door middel van een officieel erkend (digitaal) certificaat afgeleverd door een daartoe bevoegde instantie binnen de Europese Unie kunnen aantonen, krijgen toegang mits er nog voldoende plaats is op het terrein.

  • Personen die een negatieve PCR test hebben afgelegd maximum 48 uur voor aanvang van toegang tot Boomtown en dit door middel van een officieel erkend (digitaal) certificaat afgeleverd door een daartoe bevoegde instantie binnen de Europese Unie kunnen aantonen, krijgen toegang mits er nog voldoende plaats is op het terrein.

  • Personen die op basis van een recente eerdere besmetting met COVID-19 een officieel erkend (digitaal) certificaat afgeleverd door een daartoe bevoegde overheid binnen de Europese Unie kunnen voorleggen, krijgen toegang mits er nog voldoende plaats is op het terrein.

Kosten voor het bekomen van certificaten en / of testen zijn integraal ten laste van de festivalganger en kunnen nooit geheel of gedeeltelijk op de Boomtown-organisatie verhaald worden.

Het is de verantwoordelijkheid van elke individuele bezoeker om te allen tijde de meest recente en geldende regels, voorschriften en richtlijnen aangaande het festivalbezoek te kennen en na te leven, evenals deze voor elke toegang tot Boomtown na te gaan op de officiële website van het festival. Het is tevens de uitsluitende verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van elke festivalbezoeker om ervoor te zorgen dat men de vereiste documenten en certificaten ten alle tijden bij zich heeft en kan tonen aan de festivalorganisatie.

Partners
Flanders State of the Art
Sabam For Culture
KU leuven
Hogeschool Gent
VDK
Studio Brussel
Focus Knack
Stad Gent
Cultuur Gent
Beeple
Coca Cola
Cristal
Democrazy
Handelsbeurs
Voo?uit
Opera Ballet van Vlaanderen
Greentrack