About

Boomtown 2022

Van vrijdag 15 tot woensdag 20 juli strijkt Boomtown opnieuw neer op de Gentse Kouter en in de prachtige Handelsbeurs en Opera. Boomtown 2022 wordt omgetoverd tot een heus dorp, waar gezelligheid en muziek primeren voor 3500 dagelijkse bezoekers.

Als muzikaal ontdekkingsfestival zet Boomtown zwaar in op de toekomst. Muzikaal ligt onze focus op jong talent, de rijke Gentse muziekscene en beloftevolle artiesten uit het buitenland. Wat de organisatie betreft, voeren we duurzaamheid opnieuw hoog in het vaandel. Het grootste deel van Boomtown is opnieuw gratis toegankelijk.

Waar?

Vanop de unieke Kiosk wordt de Kouter opnieuw de gedroomde openluchtplek voor gratis concerten en parties. Met bands en dj’s als Acid Arab, Mykki Blanco, SHHT, Optimo, Borokov Borokov, Nordmann, Dj Boring  Carista en Kids With Buns komt er iedere dag een ander muzikaal genre aan bod. Van indie en dance tot hip hop, electronica en alles wat Gent in lichterlaaie kan zetten.

In de prachtige concertzaal van de Handelsbeurs staan veelal buitenlandse artiesten als Joan As Police Woman, Beak>, Gilla Band, KOKOKO! en Hailu Mergia op het podium. Maar ook straf volk uit eigen land als Salut C'est Cool en Naima Joris. Deze concerten zijn traditioneel betalend. Tickets voor deze shows zijn te koop via boomtown.be.

Nieuw dit jaar is de imposante inkomhal van de Opera, waar we i.s.m. jonge programmatoren en collectieven beloftevolle lokale acts, bands en artiesten tonen. Het wordt een bruisende en avontuurlijke ontdekkingsplek waar je de artiesten van de toekomst gratis aan het werk kan zien. 

Respect en duurzaamheid

Een massa-evenement als Boomtown heeft gevolgen voor de omgeving in de breedste zin van het woord. Daarom houden we zoveel mogelijk rekening met onze omgeving.  We overleggen met de buurtbewoners en houden ons stipt aan de gemaakte afspraken.

Boomtown houdt bovendien de afvalberg zo klein mogelijk. Herbruikbare bekers hebben sinds 2013 een belangrijke impact op onze ecologische voetafdruk; ook op vlak van drukwerk, textiel, constructies en voedsel kiezen we voor duurzaamheid. Wat je zelf kan doen om Boomtown zo respectvol en duurzaam mogelijk te maken? Kom te voet, met de fiets of het openbaar vervoer, neem geen eigen drank mee en bezorg de buurt geen overlast.

Met vragen kan je altijd terecht bij info@boomtownfestival.be.

Partners

Boomtown kan onmogelijk doorgaan zonder de steun van zijn talloze vrijwilligers, subsidiënten, sponsors en partners. Boomtown ontvangt subsidies van Stad Gent, de Vlaamse Gemeenschap en Flanders State of the Art.

Onze sponsors zijn KULeuven, HOGENT, VDK, Bolt en Cristal.

Partners van Boomtown zijn Muziekclub Democrazy, Studio Brussel, Voo?uit, All Eyes On Hip Hop, Handelsbeurs en Opera.

Partners
KU leuven
VDK
Bolt
Hogeschool Gent
Studio Brussel
Flanders State of the Art
Stad Gent
Humo
Democrazy
Handelsbeurs
Viernulvier
Opera Ballet van Vlaanderen
Cristal
Beepl
Sabam
Alles Kan
European Union
Musicaire
Music Moves