Info

Kleiner, maar fijner dan ooit.

Van dinsdag 24 tot vrijdag 27 augustus strijkt Boomtown opnieuw neer op de Gentse Kouter en in de prachtige Opera. Boomtown 2021 wordt een heus dorp, waar gezelligheid en muziek primeren voor 2500 dagelijkse bezoekers.

Als muzikaal ontdekkingsfestival zet Boomtown zwaar in op de toekomst. Muzikaal ligt onze focus op jong talent, de rijke Gentse muziekscene en beloftevolle artiesten uit het buitenland. Wat de organisatie betreft, voeren we duurzaamheid opnieuw hoog in het vaandel. Het grootste deel van Boomtown is opnieuw gratis toegankelijk.

Boomtown opent haar deuren elke dag om 17:00; het einde is telkens voorzien om 23:00.

Waar?

De Kiosk, het negentiende eeuwse pronkstuk centraal op de Kouter, wordt ons middelpunt als volwaardig muziekpodium. 

De gloednieuwe GEM stage (Green Energy Mill) voorziet zichzelf van duurzame energie via wind, zon en waterstof. Studio Brussel zendt er 4 dagen live uit, ontvangt er gasten en verzorgt kleine presentaties en concerten.

In de Opera tonen we fijne concerten aan zachte prijzen, in de prachtige Lullyzaal. We experimenteren er bovendien met immersive en 3D-sound (via de Soundscape technologie van d&b audiotechnik).

Wat?

Iedere avond richten we ons op een muzikaal thema (Belgische indie! Hiphop! Zware gitaren! Open Air!) met optredens met beloftevolle artiesten én gevestigde waarden op 3 podia.

dinsdag 24 augustus — Unday Labelnight

We openen het festival met een avond rond het Gentse kwaliteitslabel Unday. Ze brengen misschien wel de spannendste Belgische artiesten van het moment mee: Dans Dans, Elias, Sam De Nef én niemand minder dan Millionaire als headliner! 

In de prachtige Lullyzaal starten we Boomtown met straffe bands uit het kansenparcours van Sound Track: Jibran, Moody Mae en Coline & Toitoine. 

Facebookevent

 woensdag 25 augustus — Out The Frame

Woensdag slaat Boomtown de handen in elkaar met hiphop festival Out The Frame, een samenwerking tussen Voo?uit en All Eyes On Hip Hop. En dat levert vuurwerk op, met namen als Miss Angel, Abrahamblue, Bryn, Ashley Morgan en Mimi. Binnen toont David Numwami waarom Sebastian Tellier en Charlotte Gainsbourg zot van hem zijn. De dag afsluiten met een bang doen MC Yallah & Debmaster. 

Facebookevent

donderdag 26 augustus — Zware gitaren

Op donderdag zijn het al gitaren wat de klok slaat. Psychonaut en Wallace Vanborn zorgen voor zware rockriffs, catchy hooks en pompende ritmiek. En met het Leuvense powertrio Brutus nodigen we één van ’s lands strafste metalbands van het moment uit. Indie queen Tsar B brengt haar voorliefde voor 90’s urbanpop en oriëntaalse invloeden naar de Opera.

— Facebookevent

vrijdag 27 augustus - Open Air

Op deze laatste dag vindt een netwerkmoment plaats voor publiek en professionals rond de immersive sound technologie, die we i.s.m. Amptech gebruiken in de Opera. Tijdens een uniek concert van Ansatz Der Maschine zal je aan de levende lijve ondervinden waarom dit zo fascinerend is.

Buiten sluiten we Boomtown af op de best mogelijke manier: met een heuse open air party. De dj’s van dienst? AliA en DTM Funk brengen een hitsige mix van soulful house, grooves, broken beat en garage. San Soda staat dan weer garant voor ruwe classic house en techno, doorspekt met vrolijke (afro)disco en tijdloze electro cuts. Als klap op de vuurpijl draaien de twee spannendste dj’s van de lage landen Nosedrip en Orpheu The Wizard zij aan zij. Extase verzekerd!

Facebookevent

Veiligheid

Boomtown behandelt de veiligheid van het publiek als absolute prioriteit. Het festival wordt een veilige plek, waar het publiek zorgeloos kan genieten en feesten. De nodige coronamaatregelen zullen dan ook tijdig gecommuniceerd en nauwgezet opgevolgd worden.

Voor oorbescherming tijdens Boomtown staat CM paraat! Met hun oordopjes geniet je iets zachter maar even straf van alle concerten. 

Respect en duurzaamheid

Een massa-evenement als Boomtown heeft gevolgen voor de omgeving in de breedste zin van het woord. Daarom houden we zoveel mogelijk rekening met onze omgeving. 

We overleggen met de buurtbewoners en houden ons stipt aan de gemaakte afspraken.

Boomtown houdt bovendien de afvalberg zo klein mogelijk. Herbruikbare bekers hebben sinds 2013 een belangrijke impact op onze ecologische voetafdruk; ook op vlak van drukwerk, textiel, constructies en voedsel kiezen we voor duurzaamheid.

Wat je zelf kan doen om Boomtown zo respectvol en duurzaam mogelijk te maken? Kom te voet, met de fiets of het openbaar vervoer, neem geen eigen drank mee en bezorg de buurt geen overlast.

Met vragen kan je altijd terecht bij info@boomtownfestival.be.

Partners

Boomtown kan onmogelijk doorgaan zonder de steun van zijn talloze vrijwilligers, subsidiënten, sponsors en partners. Boomtown ontvangt subsidies van Stad Gent, de Vlaamse Gemeenschap en Flanders State of the Art.

Onze sponsors zijn Sabam For Culture, KULeuven, HOGENT, VDK, Coca-Cola en Cristal.

Partners van Boomtown zijn Muziekclub Democrazy, Studio Brussel, GEM stage, Voo?uit, All Eyes On Hip Hop, Handelsbeurs, Opera, vi.be, N9, de Casino en Unday Records.

Partners
Flanders State of the Art
Sabam For Culture
KU leuven
Hogeschool Gent
VDK
Studio Brussel
Focus Knack
Stad Gent
Cultuur Gent
Beeple
Coca Cola
Cristal
Democrazy
Handelsbeurs
Voo?uit
Opera Ballet van Vlaanderen
Greentrack