Over Boomtown

Boomtown, een muzikaal ontdekkingsfestival

Van vrijdag 19 tot en met donderdag 25 juli strijkt Boomtown opnieuw neer op de Gentse Feesten. Boomtown 2024 wordt omgetoverd tot een heus dorp, waar gezelligheid en muziek primeren voor 3500 bezoekers per dag.

Als muzikaal ontdekkingsfestival zet Boomtown zwaar in op de toekomst. Muzikaal ligt onze focus op jong talent, de rijke Gentse muziekscene en beloftevolle artiesten uit het buitenland. 

Het Alles Kan-podium krijgt ook dit jaar een plek op Boomtown, Op het Alles Kan podium krijgen jonge programmatoren en collectieven de kans om beloftevolle bands en artiesten te tonen. Van snedige punk, garage rock of pop over hip hop en soul tot hoekige dance en electronica: alles kan. 

Respect en volhoudbaarheid

Boomtown zet al jaren sterk in op de volhoudbaarheid en de verduurzaming van het festival. 

Elk jaar zijn er nieuwe initiatieven om de impact op mens, omgeving en natuur te beperken en Boomtown tot een plek te maken waar iedereen terecht kan.

  • Mens: door bewust in te zetten op toegankelijkheid en een plek te creëren waar iedereen zich veilig en welkom voelt. 
  • Omgeving: we maken gebruik van lokale producten & werken samen met lokale handelaars en leveranciers. 
  • Natuur: we voeren onderzoek gekoppeld aan gerichte acties rond het verminderen van de CO2 uitstoot en de afvalberg. Dit in samenwerking met heel wat innoverende partners. 

Lees meer over onze visie op volhoudbaarheid en ontdek hoe je mee kan werken aan een duurzaam festival. 

Partners

Boomtown kan onmogelijk doorgaan zonder de steun van zijn talloze vrijwilligers, subsidiënten, sponsors en partners. Boomtown ontvangt subsidies van Stad Gent, de Vlaamse Gemeenschap en Alles Kan.

Onze sponsors zijn KU Leuven, vdk, Cristal en Beeple.

Partners van Boomtown zijn Muziekclub Democrazy, HA Concerts, VIERNULVIER en All Eyes On Hip Hop. Mediapartners zijn Studio Brussel en Knack.

Partners
KU leuven
VDK
Cristal
Beepl
Knack
Studio Brussel
Democrazy
Ha Concerts
Viernulvier
Flanders State of the Art
Stad Gent
Alles Kan
Sabam For Culture