Boomtown 2024: eerste namen

Tijdens de zomer van 2024 vindt Boomtown, hét muziekfestival van de Gentse Feesten, zeven dagen lang plaats op de Kouter en in de concertzaal van Ha Concerts. Van vrijdag 19 juli tot donderdag 25 juli komen de spannendste acts uit binnen- en buitenland aan bod. Vergeet zwaluwen, de lente kan pas echt beginnen als de eerste namen voor Boomtown zijn aangekondigd. 

Kouter

Boomtown 2024 telt opnieuw drie verschillende podia. Op de Kouter worden gratis concerten en feesten voorgeschoteld, met artiesten uit alle hoeken van het muzikale spectrum. Zoals de opzwepende elektronica van Marie Davidson (‘Work It!’) en Antal, de voor geen gat te vangen jazz van Beraadgeslagen (Lander Gyselinck en Fulco Ottervanger), en explosieve punk van het Amsterdamse Hang Youth

We mogen opnieuw een lading jong Belgisch geweld verwachten dat op de rand van de Grote Doorbraak staat. Subtiele indie-elektronica van Ão, postpunk van Sound Track-laureaat Lézard en de aanstekelijke pop van Oproer.

Alles kan

Ook Alles Kan krijgt weer een podium op Boomtown. Jonge programmatoren en collectieven krijgen op het Alles Kan-podium de kans om beloftevolle bands en artiesten te tonen. Wie we hier te zien krijgen, komen we binnenkort te weten. Er loopt momenteel een Open Call (deadline 10 maart) voor jonge collectieven, makers en organisatoren. Wordt vervolgd!

Ha Concerts

Deze zomer mag één van ’s lands strafste bands hier niet één, maar tweemaal een thuismatch komen spelen: Het Zesde Metaal. Ze stellen ‘Het Langste Jaar’ voor, een krachtig album, ontstaan in emotionele omstandigheden na het overlijden van gitarist en producer Tom Pintens. 

Met de Britse punkdichter John Cooper Clarke halen we een levende legende in huis. Hij is ronduit één van de belangrijkste artiesten van het punktijdperk, dankzij zijn unieke poëzie en charismatische voordrachten. Hij werd niet voor niets op handen gedragen door generatiegenoten als Buzzcocks, The Duruti Column en huidige artiesten als Arctic Monkeys. In 2024 viert Clarke zijn 75ste verjaardag met een tournee, mét een halte in Gent! 

Praktisch 

  • Concerten op de Kouter zijn gratis, 
  • Concerten in Ha Concerts zijn betalend. Tickets kan je kopen via de ticketshop van Boomtown. 
Partners
KU leuven
VDK
Cristal
Bolt
Beepl
Knack
Studio Brussel
Democrazy
Ha Concerts
Viernulvier
Flanders State of the Art
Nationale Loterij
Stad Gent
Alles Kan
Sabam For Culture
PlayRight+
Robi
GTV
Caruur