Toegankelijkheid

Boomtown streeft ernaar om een toegankelijk festival te zijn waar iedereen kan genieten van muziek en ambiance. 

Hieronder kan je meer lezen over de toegankelijkheid van het festival. 

Heb je vragen of suggesties? Aarzel niet om contact op te nemen via mail of telefoon via 09 223 22 27.

Toegankelijkheid

Het terrein van Boomtown is verhard.

Boomtown heeft een verhoogd platform waar we plaatsen voorbehouden voor rolstoelgebruikers, mensen met krukken, … en hun gezelschap. Het verhoogd platform is duidelijk aangegeven met signalisatie op het terrein. Je kan ook steeds één van onze stewards aanspreken om je te begeleiden naar het verhoogd platform.

Er zijn meerdere aangepaste toiletten: op de Kouter en in de Handelsbeurs. De toiletten in de Handelsbeurs zijn niet open voor het brede publiek. Je kan terecht bij één van onze stewards die je zal begeleiden naar de toiletten. 

Er zijn meerdere manieren om je naar het festivalterrein te verplaatsen: van fietstaxi's tot openbaar vervoer of parkeren dichtbij het festivalterrein. 

Tolken Vlaamse gebarentaal

Het concert van Chibi Ichigo  op 19 juli op de Kouter wordt live getolkt door twee tolken Vlaamse gebarentaal.

In samenwerking met Stad Gent en de Gentse Feesten

Ringleiding

Er is ringleiding aanwezig op de Kouter van 18 tot en met 20 juli. Op het terrein zal je a.d.h.v. het icoon van ringleiding kunnen zien waar de ringleiding actief is. 

Personen met een hoorapparaat kunnen dankzij de ringleiding rechtstreeks de muziek ontvangen door hun toestel op de T-stand te zetten. Je kan de plaatsen waar de ringleiding actief is herkennen aan deze signalisatie. 

In samenwerking met Stad Gent en de Gentse Feesten

Gratis programma

Het grootste deel van de programmatie op Boomtown is gratis. Op de Kouter kan je terecht voor gratis optredens aan het hoofdpodium (Kiosk) en het Alles Kan-podium. 

De concerten die doorgaan in Ha Concerts zijn betalend. Er zijn verschillende kortingstarieven voor deze concerten zoals UiTPAS met kansentarief, European Disability Card en Enchanté. Lees meer over de kortingstarieven op onze ticketpagina

Enchanté: uitgestelde tickets voor betalende concerten

Samen met 6 andere cultuurpartners willen Enchanté vzw en Boomtown met het project Applaus! de drempel tot cultuur op de Gentse Feesten verlagen. Daarom bieden we voor de betalende concerten in de Handelsbeurs uitgestelde tickets aan. 

Om een gratis ticket te reserveren kan je telefoneren naar 09 223 22 27 of mailen naar contact@democrazy.be

Met een donatie kan je een uitgesteld ticket trakteren voor iemand die daar nood aan heeft. Je kan kiezen of je €5, €10 of €15 doneert. Doneren kan je doen via deze link.

Partners
KU leuven
VDK
Bolt
lotto
Cristal
Beepl
Knack
Studio Brussel
Democrazy
PLEK
Ha Concerts
Viernulvier
Flanders State of the Art
Stad Gent
Alles Kan
Musicaire
Sabam For Culture
MPH
Caruur