Toegankelijkheid

Boomtown streeft ernaar om een toegankelijk festival te zijn waar iedereen kan genieten van muziek en ambiance. 

Hieronder kan je meer lezen over de toegankelijkheid van het festival. 

Heb je vragen of suggesties? Aarzel niet om contact op te nemen via mail of telefoon via 09 223 22 27.

Toegankelijkheid

Het terrein van Boomtown is verhard.

Boomtown heeft een verhoogd platform waar we plaatsen voorbehouden voor rolstoelgebruikers, mensen met krukken, … en hun gezelschap. Het verhoogd platform is duidelijk aangegeven met signalisatie op het terrein. Je kan ook steeds één van onze stewards aanspreken om je te begeleiden naar het verhoogd platform.

Er zijn meerdere aangepaste toiletten: op de Kouter en in de Handelsbeurs. De toiletten in de Handelsbeurs zijn niet open voor het brede publiek. Je kan terecht bij één van onze stewards die je zal begeleiden naar de toiletten. 

Er zijn meerdere manieren om je naar het festivalterrein te verplaatsen: van fietstaxi's tot openbaar vervoer of parkeren dichtbij het festivalterrein. 

Gratis programma

Het grootste deel van de programmatie op Boomtown is gratis. Op de Kouter kan je terecht voor gratis optredens aan het hoofdpodium (Kiosk) en het Alles Kan-podium. 

De concerten die doorgaan in Ha Concerts zijn betalend. 

Er zijn verschillende kortingstarieven voor deze concerten zoals UiTPAS met kansentarief, European Disability Card en Enchanté. Lees meer over de kortingstarieven op onze ticketpagina

Enchanté: uitgestelde tickets voor betalende concerten

Samen met 6 andere cultuurpartners willen Enchanté vzw en Boomtown met het project Applaus! de drempel tot cultuur op de Gentse Feesten verlagen. Daarom bieden we voor de betalende concerten in de Handelsbeurs uitgestelde tickets aan. 

Om een gratis ticket te reserveren kan je telefoneren naar 09 223 22 27 of mailen naar contact@democrazy.be

Met een donatie kan je een uitgesteld ticket trakteren voor iemand die daar nood aan heeft. Je kan kiezen of je €5, €10 of €15 doneert. Doneren kan je doen via deze link.

Tolken Vlaamse Gebarentaal bij concert van Het Zesde Metaal

Het concert van Het Zesde Metaal van 19u00 op 25 juli in Ha Concerts zal live getolkt worden door twee tolken Vlaamse gebarentaal. 

Meer info over het concert vind je hier.

Mede mogelijk gemaakt door de steun van Stad Gent.

Partners
KU leuven
VDK
Cristal
Bolt
Beepl
Knack
Studio Brussel
Democrazy
Ha Concerts
Viernulvier
Flanders State of the Art
Nationale Loterij
Stad Gent
Alles Kan
Sabam For Culture
PlayRight+
Robi
GTV
Caruur